Conferința internațională
FLUVIMAR “SISTEME VECHI ȘI ACTUALE MARINE-COSTIERE-DELTAICE-FLUVIALE”

s-a desfășurat în perioada 11-14 octombrie 2020, în Delta Dunării la Murighiol, pe 3 pontoane plutitoare.

 

La acest eveniment au fost 34 de participanți studenți masteranzi și doctoranzi, cercetători tineri și seniori, precum și cadre didactice de la Universitatea București.

 

Această conferință a fost structurată în 4 sesiuni.

 

Prima sesiune intitulată “Transitional environments: coasts, deltas, lagoons and estuaries under the combined pressure of Climate Change and Human activities” s-a realizat cu participarea on-line (prin intermediul platformei Microsoft Teams) a mai multor cercetători și profesori din străinătate, de la institute și universități de prestigiu, precum Universitatea Catalonia din Spania, Universitatea Stirling din Anglia, Institutul de științe marine ISMAR din Italia, Universitatea Cork din Irlanda și Helmholtz-Zentrum Geesthacht din Germania (Fig. 1).

 

Sesiunea a fost deschisă cu o prezentare realizată de Directorul General al INCD GeoEcoMar Dr. Adrian Stănică cu privire la infrastructura majoră Danubius RI.

Fig. 1. Aspecte din timpul sesiunii on-line realizată prn intermediul platformei Microsoft Teams.

 

 

A doua sesiune intitulată “Resurse necovenționale și convenționale din Marea Neagră – investigații multidisciplinare în Proiectul uBiogas” a fost deschisă de Dr. Gabriel Ion, director de proiect uBiogas, care a prezentat rezultatele obținute până în prezent în cadrul acestui proiect (Fig. 2).

 

În continuare, partenerii implicați în proiect și-au prezentat rezultatele.

Astfel, a prezentat rezultatele Dr. Tiberiu Sava de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” IFIN HH București, urmat de participarea on-line a partenerilor de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare INCDTIM Cluj-Napoca.

 

În continuare, Dr. Mihaela Melinte, Director Științific al INCD GeoEcoMar, a prezentat studiile legate de reconstituiri de paleomediu obținute în cadrul proiectului uBiogas.

 

Fig. 2. Prezentarea rezultatelor proiectului uBiogas. Sus directorul de proiect Dr. Gabriel Ion, jos Dr. Tiberiu Sava, resposabil partener IFIN HH.

 

După terminarea acestor sesiuni on-line au urmat 2 sesiuni cu prezentări orale susținute de cercetători de la INCD GeoEcoMar București și Constanța, cadre didactice de la Universitatea București, precum și studenți masteranzi și doctoranzi. Aceste sesiuni s-au axat pe sisteme depoziționale vechi și pe aspecte (paleo)ecologice ale sistemelor depoziționale vechi și recente.

 

În cadrul acestei conferințe s-a realizat și o aplicație de teren care a constat în deplasare cu bărci/șalupe în lacurile Uzlina, Isăccel, etc., de pe brațul Sf. Gheorghe.

 

Este de menționat că în timpul întrunirii științifice au fost respectate toate normele în vigoare pentru starea de alertă din timpul pandemiei stabilite în țara noastră. Astfel, în sală nu s-au aflat mai mult de 20 de persoane în același timp. Aplicația de teren – desfășurată în aer liber – a avut loc cu respectarea distanțării stabilite prin normele în vigoare.

 

 

 

Program Conferinta

 

 

 

 

 

Școala de vară în Delta Dunării Iulie 2020

S-a desfășurat în perioada 12-16 iulie 2020, la Murighiol, pe 3 pontoane. La acest eveniment au fost 25 de participanți studenți, masteranzi și doctoranzi, scopul principal a fost inițierea în domeniul geoștiințelor în general, și în geoecologia sistemului fluviu-deltă-mare în special.

 

 

 

Scoala de vara FLUVIMAR 2020

 

 

 

 

 

 

Program Scoala de vara FLUVIMAR 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

CONFERINTA INTERNATIONALA
Sisteme europene fluvii-delte-mări Noiembrie 2018

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfințare, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie Marină și Geoecologie GeoEcoMar a organizat în perioada 15 – 16 noiembrie 2018 conferința internațională ”Rivers – Deltas – Seas Systems. Celebrating 25 years of the National Research and Development Institute for Marine Geology and Geo-Ecology – GeoEcoMar”.

 

 

 

Conferinta internationala privind sistemele Rau-Delta-Mare

 

 

 

 

 

 

Program conferinta